Noticias

I Jornada de Bones Pràctiques de l’Economia del Bé Comú als Municipis.

El passat tretze de novembre va tindre lloc la I Jornada de Bones Pràctiques de l’Economia del Bé Comú als Municipis. Rodejats per l’enclavament privilegiat del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, l’acte va estar organitzat per part de l’Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Bé Comú. Va comptar amb la presència d’alguns invitats de luxe, incloent-hi els alcaldes de la Mancomunitat de la Valldigna.


Per l’acte d’inauguració, van intervenir la presidenta de l’AVEBC, M. Pilar Rueda; i Assumpta
Domínguez, presidenta de la Mancomunitat la Safor. Seguidament, la jornada va continuar amb la intervenció sobre el Municipi del Bé Comú de Miguel Ribera, facilitador acreditat de Municipis del BéComú. També va parlar Santiago Arévalo, gerent d’Helia Coop. V en una ponència sobre lesCooperatives d’energia verda.


El jove alumnat de l’IES La Valldigna no va perdre l’oportunitat de compartir amb el públic els
projectes que van dur a terme gràcies a la intervenció de la Fundació Novessendes. Van ser cinc participants que explicaren els Projectes EBC relacionats amb els Objectuis de Desenvolupament Sostenible. Comptaren amb l’ajuda de la docent Aurora López i Raquel Fons, directora de l’IES LaValldigna. També va estar present Mario Rebollar, el tècnic del projecte de Novessendes.


La jornada va finalitzar amb una taula redona amb els alcaldes de la Valldigna, entre ells, per
descomptat, Víctor Mansanet Boïgues, alcalde de Simat i president de la Mancomunitat. Els alcaldes de Benifairó de la Valldgina, Josep Antoni Alberola i de Barx, Miguel Donet, també van compartir les seues idees. Aquestes intervencions foren moderades per Jordi Medall, facilitador de Municipis del Bé Comú i tresorer de l’AVEBC.


Amb les intervencions de M. Pilar Rueda i Víctor Mansanet, acabà la Jornada en la qual es va
aprendre sobre les propostes de l’EBC per a millorar el nivell de vida i la implicació dels municipis.